Aktuális

Jelenlegi munkálatok

0 %

Készültségi fok​

A beruházás 2022-ben indult

Az épület homlokzata szemből

kulso-21

Lokáció

DÉSI HUBER belvárosi otthonok Kaposváron, a belváros szívében, a kórház épületének szomszédságában központi, még is csendes helyen épülnek fel. A Dési Huber István utca a Pázmány Péter utcából nyíló nyugodt, társasházas utcácska. A közből gyalogosan, alig néhány perc alatt elérhető a Kaposi Móri Októtókórház és a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Damjanich utcai Tagóvoda pedig a közvetlen szomszédban helyezkedik el.

Németh István Fasor és Damjanich utca közé beékelődő közből autóval pillanatok alatt elérhetők Kaposvár frekventált útjai, különös tekintettel a 48-as Ifjúság útjára, a Virág utcára és a Szent Imre utcára. Ennek a kivételes elhelyezkedésnek köszönhetően egy DÉSI HUBER belvárosi otthonból minden bármely úticéljára egy szempillantás alatt odaér.

Iskola

5 perc

Óvoda

1 perc

Kórház

2 perc

Edzőterem

8 perc

Hipermarket

10 perc

Építészet

A DÉSI HUBER belvárosi otthonok egy, a legmodernebb építészeti jegyeknek megfelelő, korszerű társasházban kapnak helyet, összesen 3654 négyzetméteren. A négyemeletes ház szintenként átlagosan 900 négyzetméter alapterületű.

A tömegformálásban a kubista jelleg a domináns. A három hasáb egymáshoz illesztésével és szintenkénti bemetszéseivel is ez a hatás erősödik. Az épületegyüttes külső homlokzatán alapvetően két szín meghatározó, a nagy felületeken a fehér vékonyvakolat, a bemélyítéseken pedig a lime zöld festés. A korlátok szálcsiszolt acélból készülnek, fényesített felületképzéssel.

A letisztult, déli tájolású épületet minden évszakban körbe ölei a nap. A társasház négy szintjén, összesen 30 lakás kerül kivitelezésre, amelyek az északi elhelyezkedésű lépcsőházból és a gangokról nyílnak. Az szintek gyors és kényelmes megközelíthetőségnek érdekében  egy a házban egy üvegfalazatú lift is üzemel majd.

A vasbeton szerkezetes társasház minden falazata téglából készül, a nyílászárók a legkorszerűbb, 3 rétegű REHAU rendszernek köszönhető a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelnek.

Energetika

A közös használatú épületrész (tárolók, gépészet) kivételével a határoló falak 38 cm vastagságú Porotherm HS téglából falazottak. Külső felületükön 16 cm vastag Austrotherm grafit hőszigetelés kerül, külső felületen felületkiegyenlítést követően Baumit vékony vakolattal ellátva.

Valamennyi nyílászáró (ablak és ajtó) műanyag tok- és szárnyszerkezetű és 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel ellátott. A tok- és szárnyszerkezet 78 mm vastagságú, 6 légkamrás kivitelű.

A lakások hűtését és fűtését 10 db NIBE F2120 típusú hőszivattyúból álló kaszkád rendszer látja el. A hőleadásról minden lakás, minden helyiségében padlófűtés gondoskodik. Az ingatlanok hűtését magasoldalfali fancoilok biztosítják.

A lakások energiaigényéről a tetőre szerelt napelemrendszer gondoskodik, így az épület energiaigénye megközelíti a nullát.

Hőszivattyús épületgépészet
Padlófűtés minden lakásban
Magasoldalfali fancoil hűtés
Három rétegű ablakok
Nagy teljesítményű napelemrendszer

Parkolás

A belvárosi lokáció természetszerűleg parkolási kihívásokkal jár. A DÉSI HUBER ház mellett található, sorompóval zárt parkolóban minden lakás mellé kizárólagos parkolóhely jár.

Az épület gépkocsival való körbejárhatóságát 4 méter szélességű szilárd úton biztosítjuk. Ez az út egyirányú. A bejárati kapuzat a telek dél-nyugati oldalára tervezett, míg a kijárati kapuzat a dél-keletire. Ehhez az útfelülethez szerveztük a parkoló-felületeket, melyek vegyesen merőleges és párhuzamos beállásúak.

Lakásválasztó